Egyiptom-Forradalmak

Egyiptomban most valami nagyon történik. Egy 30 évig elnyomott nép ébred csipkerózsika álmából, és mutat mintát a világnak emberségből. Összefogva áll ki magáért, miközben megszervezi ellátását, védelmét. Teszi mindezt méltósággal, tisztelve mindent és mindenkit. Ez minket is megmozgatott. Úgy gondoljuk a tudatosan élő emberek, közösségek egyik előképével állunk szemben. Blogunk elsősorban ennek az új embermintának a szemszögéből vizsgálja az eseményeket. Tartson velünk kedves Olvasó ebben az újvilágban! Hátha egyszer még hasznát veszi az itt leírtaknak ;-) Blogolók: Zoé és Korsch Péter

a Nép hangja

"Gyere velem, ne félj!" "Most megtaláltuk a hangunkat" "Az emberek régen soha nem takarítottak a házuk előtt, de most igen" "Úgy kezelnek bennünket, mint az állatokat, nem lehet véleményünk semmiről" "Az az üzenetünk a nyugati kormányok számára, hogy szüntessék be Mubarak támogatását. A többit mi elintézzük" "hol van Obama, hol van Anglia, hol van Európa, hol van az egész világ?" "Nem tudom, mi a következő lépés, de ha készek vagyunk az életünket adni, kétlem, hogy bárki is le tudna győzni bennünket" Egy nő:"hát nincs közöttetek egyetlen férfi sem? Miért nem védtetek meg minket?!" A katonák tompán néznek vissza. "Demokráciát akarunk, amiben mindenki szabadon dönthet mindenről, ideértve a nőket is. Normális emberek vagyunk, nem az ördög"

A helyzet fokozódik... a tüntetők kitartanak

2011.02.03. 12:12 egy-forr

A tüntetőknek most válik előnyére az előző napok békés demonstrációja. A hatalom erőszakos próbálkozásai továbbra is visszatetszést keltenek. Lassan minden adut kijátszanak a kezükből. A hadsereg bevetése lehet az utolsó. Kérdés melyik oldalra állnak a katonák, és milyen mértékben, egységben.

A szerdai összecsapások kevés eredményt hoztak Mubaraknak. Szimpatizánsainak kegyetlenkedései mind a tüntetőkkel, mind az újságírókkal szemben egyértelműen azt a képet erősítették, hogy a békés tömeget erőszakkal provokálják, és egyben megfosszák a szabad véleménynyilvánítás jogától. Ezt a képet erősítette az is, hogy a híradások mostanra már 120 mubarakistaként harcoló álrendőr elfogását jelentették a tüntetők részéről. A média továbbra is kovásza az eseményeknek.
Újságírók, tv-sek, videókamerák, mobiltelefonok mindenhol vannak már. Egyszerűen nem lehet titokban tartani már minden disznóságot. Sokat igen, de mindent nem.
És ez a döntő. A manipuláció akkor működik, ha minden klappol, az információk egymást támogatva építik fel az illúzió falát.
Ha kilátszik a bűvész keze a kendő alól, akkor hiába a szép asszisztens, bukik az előadás

Nem segítette a rezsimet a hadsereg passzivitása sem. Milyen kormány az, amely nem akarja megvédeni a békésen demonstráló állampolgárait, miközben testközelből figyelik felszerelt alakulatai a pokol tombolását? Nehéz ezt megvédeni. Már el is ismerték a hibát, és a külföld is erősebb fokozatba kapcsolt.

Közös nyilatkozatot adtak ki Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország és Spanyolország vezetői. A nyilatkozatban "a hatalom gyors és rendezett átadását" követelik egy széles alapokon nyugvó kormánynak. " hatalomátadásnak most kell elkezdődnie" - írják. Az üzenetben szó szerint nem szólítják távozásra Mubarakot, de a tartalma egyértelmű. "Az egyiptomi népnek joga van a békés gyülekezéshez és a biztonsági erők védelméhez. Az újságírók elleni támadások teljességgel elfogadhatatlanok" - áll még a közleményben. (Guardian)

Szűkül a játéktér, de még ki kell tartaniuk a szabadságharcosoknak. A háttérben minden bizonnyal készülődnek a visszavágásra. Elég lehet egyetlen jó trükk, hogy a kétség, bizonytalanság erőre kapjon. Izrael képében pedig ehhez még külső segítséget is kapnak. Szinte az egyetlen országként támogatja Mubarakot, és biztosít számára fegyver utánpótlást. A világsajtóban meglévő befolyását még nem is használta ki. Szóval, láthatunk itt még majd meglepetéseket, irányváltásokat.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: izrael provokáció nyilatkozat mubarakista

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptom-forradalmak.blog.hu/api/trackback/id/tr582635578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor Mubarakot támogatja!! 2011.02.04. 20:19:42

Sajnos mindenkinek el kell magában könyvelnie és fel kell dolgoznia, hogy bizony, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke egy diktátor oldalára állt egy szabadságharcban. Ha nem így lenne, akkor nem sunnyogna, nem burkolózna ilyen mély hallgatásba, és meg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása