Egyiptom-Forradalmak

Egyiptomban most valami nagyon történik. Egy 30 évig elnyomott nép ébred csipkerózsika álmából, és mutat mintát a világnak emberségből. Összefogva áll ki magáért, miközben megszervezi ellátását, védelmét. Teszi mindezt méltósággal, tisztelve mindent és mindenkit. Ez minket is megmozgatott. Úgy gondoljuk a tudatosan élő emberek, közösségek egyik előképével állunk szemben. Blogunk elsősorban ennek az új embermintának a szemszögéből vizsgálja az eseményeket. Tartson velünk kedves Olvasó ebben az újvilágban! Hátha egyszer még hasznát veszi az itt leírtaknak ;-) Blogolók: Zoé és Korsch Péter

a Nép hangja

"Gyere velem, ne félj!" "Most megtaláltuk a hangunkat" "Az emberek régen soha nem takarítottak a házuk előtt, de most igen" "Úgy kezelnek bennünket, mint az állatokat, nem lehet véleményünk semmiről" "Az az üzenetünk a nyugati kormányok számára, hogy szüntessék be Mubarak támogatását. A többit mi elintézzük" "hol van Obama, hol van Anglia, hol van Európa, hol van az egész világ?" "Nem tudom, mi a következő lépés, de ha készek vagyunk az életünket adni, kétlem, hogy bárki is le tudna győzni bennünket" Egy nő:"hát nincs közöttetek egyetlen férfi sem? Miért nem védtetek meg minket?!" A katonák tompán néznek vissza. "Demokráciát akarunk, amiben mindenki szabadon dönthet mindenről, ideértve a nőket is. Normális emberek vagyunk, nem az ördög"

Breaking: Tüntetés volt Egyiptomért hazánkban is

2011.02.03. 22:02 egy-forr

Nem is tudtunk róla, de a mai esti órákban szimpátia tüntetést tartottak Egyiptomért, és a többi arab állam felszabadulásáért.

Résztvevők transzparenseket tartanak fel a Zöld Baloldal tüntetésén az egyiptomi nagykövetség előtt, a XII. kerületi Istenhegyi úton, az egyiptomi nagykövetségnél. (Fotó: Szigetváry Zsolt)

Nekünk is volna ötletünk arra nézvést hogyan lehetne kreatívan kifejeznünk a forradalmukkal való együttérzést úgy, hogy annak híre esetlegesen eljutva hozzájuk erősíthetné őket. Sőt a többi ország is átvehetné magukra szabva, ha gondolná.

Ha elérkezettnek látjuk az időt rá, egy posztban megírjuk. (Ha kéritek, előrehozhatjuk ennek időpontját. A lényeg ugyanis az, hogy ne csak mi akarjunk valamit, hanem legyenek társak is hozzá. A kéréseket az egyiptom.forradalmak@gmail.com címre várjuk, vagy Like-oljátok a posztot.

Korsch Péter

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest tüntetés demonstráció

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptom-forradalmak.blog.hu/api/trackback/id/tr72637011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása