Egyiptom-Forradalmak

Egyiptomban most valami nagyon történik. Egy 30 évig elnyomott nép ébred csipkerózsika álmából, és mutat mintát a világnak emberségből. Összefogva áll ki magáért, miközben megszervezi ellátását, védelmét. Teszi mindezt méltósággal, tisztelve mindent és mindenkit. Ez minket is megmozgatott. Úgy gondoljuk a tudatosan élő emberek, közösségek egyik előképével állunk szemben. Blogunk elsősorban ennek az új embermintának a szemszögéből vizsgálja az eseményeket. Tartson velünk kedves Olvasó ebben az újvilágban! Hátha egyszer még hasznát veszi az itt leírtaknak ;-) Blogolók: Zoé és Korsch Péter

a Nép hangja

"Gyere velem, ne félj!" "Most megtaláltuk a hangunkat" "Az emberek régen soha nem takarítottak a házuk előtt, de most igen" "Úgy kezelnek bennünket, mint az állatokat, nem lehet véleményünk semmiről" "Az az üzenetünk a nyugati kormányok számára, hogy szüntessék be Mubarak támogatását. A többit mi elintézzük" "hol van Obama, hol van Anglia, hol van Európa, hol van az egész világ?" "Nem tudom, mi a következő lépés, de ha készek vagyunk az életünket adni, kétlem, hogy bárki is le tudna győzni bennünket" Egy nő:"hát nincs közöttetek egyetlen férfi sem? Miért nem védtetek meg minket?!" A katonák tompán néznek vissza. "Demokráciát akarunk, amiben mindenki szabadon dönthet mindenről, ideértve a nőket is. Normális emberek vagyunk, nem az ördög"

Indulás

2011.02.01. 23:04 egy-forr

Kedves Olvasó!

Legelső írásunkban megpróbáljuk kicsit összefoglalni milyen motivációk vezéreltek minket a blog elindításában, majd kitérnénk elképzeléseinkre a munkát illetően.

Mindketten pár éve már a civil, közösségi életben is tevékenykedünk, próbálunk időt szakítani olyan tevékenységekre, melyeket szívünk szerint végeznénk. Ez nem könnyű mai pénzorientált, manipulált világunkban. Úgy éreztük az egyiptomi eseményeket követve, illetve már a tunéziai pálfordulást látva, hogy itt megindult már végre valami világszinten is. Az erőteljes tudatosodási változásokra gondolunk, amik végre igazából kifejezik mi él az emberek lelke mélyén, és megnyilvánulnak már a valóságban(3D) is. Sok minden változott már az elmúlt években, volt pénzügyi-gazdasági válság, aztán nem is olyan rég például a WikiLeaks botrány. Viszont nem volt igazán tömeges tudatos élmény. A változások eddig egyediek voltak, szenvedünk is emiatt a devizahitelek rendezése terén a PSZLF-ben. Egyszerűen nincs közösségi élmény. Ez azért olyan nagy probléma, mert az átlag ember számára jelenleg az új energiákhoz kapcsolódni szinte csak így lehet. Már pedig aki egy kicsit is figyeli a világ dolgait, az láthatja mennyire megérett már a helyzet a gyökeres változásra. És itt nem csak a környezetünk felelőtlen pusztítására gondolunk, hanem a társadalmi, gazdasági rendszereink elavultságára(nagyon enyhén fogalmazva).

Most aztán beindult valami tömeges változás, aminek kimenetelét, tovagyűrűződő hatását még nem lehet megjósolni. Annyit tudunk, érzünk csak, hogy a dugó valahogy kiszabadult a palackból, és a szellemet már nem lehet oda visszagyömöszölni. Éppen ezért fel kell ülni a hullámra és szörfözni rajta. És itt rá is térnénk a blogra. Fontosnak tartjuk az egyiptomi események megszokottól eltérő tárgyalását. No, nem azért, mert azt gondolnánk, hogy a többi megszokott sajtótermék(internetes is) tévúton járna, hanem azért, mert léteznek más nézőpontok is, amik kiegészíthetik, esetleg teljesen más megvilágításba helyezhetik az eseményekről kialakult véleményeket.

Az itt közlésre kerülő írások ezek alapján nem meglepő módon az átlag emberhez fognak szólni, őket próbálja meg elgondolkodtatni, segíteni őket túl lépni megszokott sémáikon. Ettől függetlenül azok számára is ajánljuk, akik már valamelyest ráléptek a belső változások útjára. Az egyszerűbb megfogalmazások mögött reményeink szerint ők is találhatnak majd sok hasznosat. 

Kicsit hosszúra nyúlt ez a bevezető, ezért a következő bejegyzésben foglalkozunk pár technikai dologgal.

Szólj hozzá!

Címkék: blog motiváció

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptom-forradalmak.blog.hu/api/trackback/id/tr172632281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása