Egyiptom-Forradalmak

Egyiptomban most valami nagyon történik. Egy 30 évig elnyomott nép ébred csipkerózsika álmából, és mutat mintát a világnak emberségből. Összefogva áll ki magáért, miközben megszervezi ellátását, védelmét. Teszi mindezt méltósággal, tisztelve mindent és mindenkit. Ez minket is megmozgatott. Úgy gondoljuk a tudatosan élő emberek, közösségek egyik előképével állunk szemben. Blogunk elsősorban ennek az új embermintának a szemszögéből vizsgálja az eseményeket. Tartson velünk kedves Olvasó ebben az újvilágban! Hátha egyszer még hasznát veszi az itt leírtaknak ;-) Blogolók: Zoé és Korsch Péter

a Nép hangja

"Gyere velem, ne félj!" "Most megtaláltuk a hangunkat" "Az emberek régen soha nem takarítottak a házuk előtt, de most igen" "Úgy kezelnek bennünket, mint az állatokat, nem lehet véleményünk semmiről" "Az az üzenetünk a nyugati kormányok számára, hogy szüntessék be Mubarak támogatását. A többit mi elintézzük" "hol van Obama, hol van Anglia, hol van Európa, hol van az egész világ?" "Nem tudom, mi a következő lépés, de ha készek vagyunk az életünket adni, kétlem, hogy bárki is le tudna győzni bennünket" Egy nő:"hát nincs közöttetek egyetlen férfi sem? Miért nem védtetek meg minket?!" A katonák tompán néznek vissza. "Demokráciát akarunk, amiben mindenki szabadon dönthet mindenről, ideértve a nőket is. Normális emberek vagyunk, nem az ördög"

Pásztorok és birkák

2011.02.06. 18:03 egy-forr

 

avagy a tudati ébredés forr-a-dal-ma 

 

2011.02.05.

 

Egyiptomban január 25.-én tüntetések kezdődtek. Erre a hatalom a kezdeti zavar után többféle formában reagált, széles repertoárral.

Az „A” terv nem jött be. Ezt Washingtonban dolgozták ki, mikor a tüntetések megkezdődtek (01.26-29-ig) a teljes katonai vezérkar Washingtonban volt. 01.31.-én pedig megérkezett Kairóba az USA kormány megoldó-embere. 28-29.-ére volt kész a terv: a hatalom ruhát cserél. A katonák kint maradnak az utcákon, de barátságosak a tüntetőkkel, eljátsszák, hogy nem avatkoznak be. Közben ellenőrzik a helyzetet, a tüntetőket, és lefegyverzik őket. A rendőrség viszont visszavonul az utcákról, (ez 29.-én megtörtént) és átöltözik civil Mubarak párti tüntetőknek. Így már senki nem mondhatja, hogy a hatóságok léptek fel a tüntetők ellen. A civil ruhás rendőrök 02. 02 .-03-án megtámadták a békés tüntetőket, közéjük lőttek, és a katonaság nem avatkozott be. Tétlenül nézte. A tüntetők nem hátráltak meg. Az ál-civilek lelepleződtek, hiába próbálták ellehetetleníteni a független sajtó munkáját. A terv nem vált be.

Ekkor jön a „B” terv: (02.03-04.-től) a hamis propagandával, álhírekkel, provokációkkal elhitetni a Nyugattal, hogy itt egy iszlám hatalom-átvétel folyik. Talán, hogy legálisan bevethessék a hadsereget, vagy pozíciót nyerni a "C" tervhez? Közben elszeparálni a tüntetőket, és ijesztgetéssel, meg ígérgetésekkel, taktikázással elbizonytalanítani a lakosságot. Ez most folyik.

 „C” terv valószínűleg a tárgyalás, irányítás alatt tartva a kényes kérdéseket. Egy kevésbé szemet szúróan diktatórikus, puhább játékszabályokkal operáló rendszer felépítése. Ez most kezdődik.

 

„B” terv

Vasszigorral betartatják a kijárási tilalmat? 

Az al-Dzsazíra egyik kairói tudósítója szerint az egyik katona péntek este azt mondta neki, hogy az új intézkedések alapján este héttől életbe lépő kijárási tilalmat ezúttal szigorúan be fogják tartatni. Az eddigi kijárási tilalmakat a legtöbb tüntető figyelmen kívül hagyta, de a hadsereg sem erősködött, amiért nem hagyták el a Tahrír teret.

 

Tizenöt mesterlövész a múzeum tetején

Az al-Dzsazíra egyik riportere tizenöt mesterlövészt számolt össze a Tahrír tértől kicsit távolabb álló nemzeti múzeum tetején, mind az Október 6. híd felé helyezkedtek el.

 

A  Pásztor(ok), akik 10 körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz. Munkamódszerük: a taktikázás, hazudozás, megtévesztés

A kormány kivárásra játszik? 

Az állami tévében megszólaló Ahmed Safík nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy a rezsim gondolkodik rajta, hogy Mubarak azonnali elmozdítása nélkül is megoldódhat valahogy a válság. A kormány lehetséges, hogy megpróbálja kibekkelni a tüntetéseket, közben valamilyen megegyezést elérni az ellenzékkel Mubarak lemondása nélkül is, véli az AP.

Mubarak lemondott a pártelnökségről

Az al-Arabíja híradása szerint Hoszni Mubarak lemondott a kormánypárt, a Nemzeti Demokrata Párt elnöki posztjáról. A tüntetők ugyan a lemondását követelték, de nem a párt, hanem az ország éléről. Mubarak távozása a párt éléről, illetve a vezetés leváltása mindenesetre arra utal, hogy a kormánypártot távolítani akarják a rezsimtől. A hírt az al-Jazeera is megerősítette az egyiptomi állami tévére hivatkozva.

Gamal Mubarak már nem tagja a kormánypártnak

Az egyiptomi állami televízió jelentése szerint Gamal Mubarak, Hoszni Mubarak elnök fia immár nem tagja a kormányzó Nemzeti Demokrata Pártnak, írja Szultan al-Kaszemi. Hogy kilépett, vagy kizárták, az nem derült ki.

 

Ez olyan hír, ami volt, de már nincs, ellentétben azokkal az „ál-hírekkel”, amik meg sem történtek, vagyis nem voltak, de már vannak.

Mubarak mégsem mondott le?

Az al-Arabíja visszavonta korábbi jelentését Mubarak pártelnöki lemondásáról. A helyzet zavaros, a hír ugyanis az egyiptomi állami tévében is megjelent, és a kormánypárt, a Nemzeti Demokrata Párt több politikusa már kommentálta is, többek között azt hangsúlyozva, hogy Mubarak távozása a párt éléről nem érinti elnöki hatalmát.

Mubarak kettős játéka

A BBC arab ügyek szakírója, Magdi Abdelhadi szerint Hoszni Mubarak kettős játékot játszik. Látványos vezéráldozatokat hoz leváltva a rezsim jelképévé vált vezetőket, köztük saját utódjelölt fiát, Gamalt is. Közben viszont fokozza az elnyomást, visszavezényelte az utcákra a titkosrendőröket, lecsapott a demokráciapárti aktivistákra, az állami propaganda pedig nacionalista hangvételre váltott, külföldi összeesküvésként ábrázolva a tiltakozásokat. Csütörtökön több egyiptomi emberi jogi szervezet irodáján is rajtaütöttek, és elfogták az első tüntetéseket szervező fiatalokat is. Aznap sok újságírót is begyűjtöttek az utcákról. A külföldi újságírók péntekre már kiszabadultak az egyiptomi emberi jogi aktivisták többsége viszont - bár szombaton 35-öt kiengedtek - még mindig őrizetben van.

   

A Pásztor Pásztorai. Munkamódszerük: még nagyobb taktikázás, hazudozás, megtévesztés. De mivel ők  nem nyilvánosan gyakorolják az idegen nyáj fölött a pásztorkodást, ezért burkoltabban adják elő.

Cikk-cakkozik az amerikai diplomácia 

Az egyiptomi válság kezdetén, a tüntetések első hetében az Egyesült Államok visszafogottan kommunikált, mindkét felet önmérsékletre intette, és egyáltalán nem sürgette Mubarak elnök távozását. A január 28-i tüntetések szétverése után az amerikai diplomácia aktivizálta magát, a tiltakozás második hetére pedig már egyértelműen rezsimváltást, azonnali változásokat kezdett követelni. Wisner szombati nyilatkozat visszalépést jelent, úgy tűnik, az amerikaiak újra Mubarakban látják a reformok végrehajtásának garanciáját.

 

A kérdés, hogy mennyi időt adnak Obamáék 

A BBC washingtoni tudósítója szerint Wisner amerikai különmegbízott bejelentésével kapcsolatban a legfőbb kérdés, hogy szerinte mennyi ideig kéne Mubaraknak még hatalmon maradnia. Wisner szombaton azt mondta, az átmenet idejére Mubaraknak hatalmon kéne maradnia. A BBC tudósítója szerint ha ez pát hetet jelent, akkor nem történt nagy változás az eddigi amerikai álláspontban. Wisner nem árult el több részletet, az amerikai külügyminisztérium pedig nem kívánta kommentálni kijelentéseit. Az Egyesült Államok pénteken azonnali, de rendezett átmenetet sürgetett.

Wisner írói munkássága részeként nyilatkozott

A hivatalos amerikai diplomácia elhatárolódni látszik Frank Wisner, Barack Obama egyiptomi különmegbízottjának kijelentésétől, hogy Mubaraknak kéne levezényelnie az átmenetet. A külügyminisztérium nem kívánta kommentálni Wisner kijelentését, de egy neve elhallgatását kérő hivatalnok azt nyilatkozta az AFP-nek, hogy "a nyugalmazott diplomata magánemberként beszélt Mubarak elnök jövőbeni szerepéről". Wisner január 31-én érkezett Kairóba Obama megbízásából. 1986-91 között az Egyesült Államok kairói nagykövete volt, Mubarak elnök személyes ismerőse.

 

Az „A” terv (átöltöztetett hatalom= rendőrök civil tüntetőknek álcázva verjék szét a tömeget) kudarcot vallott, lelepleződött. A kiagyalóját menesztik: kell egy bűnbak a Pásztornak, amikor kiderül a hazugság.

Tisztelik Wisnert, de elengedik a kezét

"Nagyon tiszteljük Frank Wisnert és különösen hálásak vagyunk, amiért a héten Egyiptomba látogatott. A látogatás után semmilyen hivatalos megbízása nincsen. Ma kifejtett álláspontja teljes mértékben magánvélemény. Nem egyeztette kijelentéseit az Egyesült Államok kormányával" - kommentálta hivatalosan Frank Wisner, Obama egyiptomi különmegbízottjának kijelentéseit P. J. Crowley, az amerikai külügyminisztérium szóvivője. (BBC)

Mubarak számüzetése is szóba jött a tárgyalásokon?

"Mubaraknak meg kell adni a méltóságteli visszavonulás lehetőségét" - mondta egy amerikai tisztviselő a BBC tudósítójának. Arra is utalt, hogy akár Egyiptomban is maradhatna, nem kéne számüzetésbe vonulnia. "Talán ez [a számüzetés] is napirenden volt?" - írta twitterüzenetében a tudósító.

Megszólal egy másik FőPásztor, miután álhírekkel sikerült démonizálni az ellenzéket: a Muzulmán Testvériséget.

Peresz Mubarakot méltatja

Az izraeli elnök, Simon Peresz szenvedélyesen védelmébe vette Hoszni Mubarakot. "Hozzájárulását a békéhez, ha rajtam múlik, sosem felejtjük el" - mondta. Szerinte Mubarak arab és zsidó életek ezreit mentette meg a béke fenntartásával. Aggodalmát fejezte ki, hogy Mubarak bukásával a Muzulmán Testvériség juthat hatalomra Egyiptomban. (Guardian)

A birkák visszaterelésének módszerei: ígéret (kaja, pénz) –répa, és fenyegetés (nincs exportbevétel, pénz) –bot. Ha bejön a Pásztor taktikája, az bizonyítja, hogy a birka birka maradt. Ha nem, az mutatja, hogy már nem birka.

Ételt ígér a kormány

Mubarak délelőtt válságtanácskozást tartott több miniszterével a gazdaságról, a kormány pedig bejelentette, hogy élelmiszerkészletek biztosításával kerülik el a boltok készleteinek kifogyását. Azt is elmondták, hogy az ország exportja hat százalékkal csökkent januárban a tüntetések miatt.

  

Lojális fehér birkák bégetnek. A Rendszer kedvezményezettjei. Félnek, hogy elveszítik a répáikat. Ezért ragaszkodnak a Pásztorukhoz.

A szállodások is megérezték a válságot

A szállodaiparban dolgozó Adli el-Misikavi azt mondta a BBC-nek, hogy harminc százalékkal esett vissza az üzlete. Szerinte válaszolni kell a tüntetők követeléseire, de Mubaraknak hivatalban kell maradnia, hogy felügyelje a sima átmenetet.

Atyjukként tekintenek Mubarakra a katonák 

Ellenőrzés alatt kell tartaniuk az eseményeket és be kell engedniük az újságírókat a térre, mondta a BBC egyik tudósítójának a Tahrírra vezető egyik ellenőrző pontnál egy katona. Mint mondta, ő és minden barátja Mubarakot támogatja, mivel az elnök "bölcs ember és a hadseregben olyan, mintha mindenkinek az apja lenne".

 

A fekete birkák, akik készek áttörni a félelem falát, és védekeznek a fehér birkák támadásai ellen. Ők már nem kérnek ebből a Pásztorból, mert túl sok botot kaptak. Vajon eleget ahhoz, hogy rájöjjenek, egyáltalán nincs szükségük Pásztorra, merthogy valójában nem is birkák? Ha sikerül elérniük a félelem-mentesség állapotát, nem fogják megtámadni őket, és győznek. Többé nem birkák. A Pásztorok rettegve figyelik, hogyan reagál az újabb és újabb fenyegetésekre, ígérgetésre a tömeg: birkaként, vagy tudatos emberek csoportjaként. Mert a tudatos, félelemmentes emberek kívül esnek a hatáskörükön.

A katonák elbontják a tér körüli barikádokat

Kezd feszült lenni a helyzet, mondta az egyik tüntető a BBC egyik tudósítójának a Tahrír téren. A hadsereg megpróbálja elbontani a barikádokat és a szögesdrótot a tér körül, a tüntetők pedig attól félnek, hogy így megtámadhatják őket a Mubarak-pártiak. A kormányellenesek a tankok elé feküdve próbálnak ellenállni, összecsapásokról nem érkeztek hírek a tér közvetlen közeléből. "Sokan azt mondták, hogy készek a téren meghalni" - mondta eltökéltségükről a nyilatkozó tüntető. Egyik társa szerint a katonák megpróbálják elijeszteni őket a térről, de nem hátrálnak meg.

Csak azt nem csinálják, amit a nép kér 

"Érdekes, hgoy az egyiptomi kormány mindent megtesz, kivéve amit a nép valójában akar. Nem rémlik, hogy a tüntetők »Követeljük a párt vezető testületeinek megreformálását!« feliratú transzparensekkel tüntettek volna" - kommentálta a kormánypárt elnökségének a lemondátást Szultan al-Kaszemi, a Nation publicistája.

Mozgolódás a Tahrír téren

A BBC helyszíni tudósítója szerint "drámai fordulatot" vettek az események a Tahrír téren. A hadsereg szögesdróttal zárta el a nemzeti múzeum felöli, északi bejáratot, mire válaszul tüntetők feküdtek a saját barikádjaik és a szögesdrót közti területre, hogy megakadályozzák, ha a hadsereg tankokkal próbálna áttörni. A múzeumhoz újabb tankok érkeztek. A hadsereg szombaton többször is a tér elhagyására szólította a tüntetőket és megpróbálta elbontani barikádjaikat. Azt nyilatkozták, hogy mostantól tényleg betartják a 12. napja életben lévő, de eddig be nem tartatott kijárási tilalmat. Szombaton helyi idő szerint este hét óta, négy órája lépett életbe a kijárási tilalom.

 

 

A Pásztor régi trükkje: összeugrasztani a fehér és a fekete birkákat. Hogyan? Csak meg kell lengetnie a Farkas képét (káosz, erőszak, elfogy a kaja, nem lesz bevétel, pénz, munka…stb félelem-keltéssel) addig kell növelni a félelmüket a Farkas-kép lengetésével, amíg maguk nem könyörögnek a Pásztornak, hogy védje meg őket. Közben pedig gátlástalanul ígérgetni kell, hazudni, amit hallani akarnak. Ha már elég sok birkára hatott ez a virtuális Farkas-kép, elegen megijedtek, és/vagy bevették a hazug ígéreteket, akkor azok a kifehéredett birkák úgyis elintézik a még hőzöngő feketéket. Ekkor a terv bejön, visszaáll a Rendszer, és a Pásztor kiosztja a jutalmakat, és a büntetéseket.

A tüntetők összevitatkoztak a katonákkal 

Magas rangú katonai vezető is megpróbált tárgyalni a tüntetőkkel, hogy engedjék át a katonákat, a kormányellenes demonstrálók azonban azzal vádolják a hadsereget, hogy megpróbálja ellenőrzése alá vonni a teret, eddig csak körülötte foglaltak el állásokat. (BBC)

 

Belefojtották a szót a parancsnokba

A hadsereg egyik parancsnoka megint egy hangosbeszélőn keresztül próbálta távozásra bírni a tüntetőket. "Kifejezhetitek a követeléseiteket, de kérlek, hagyjátok meg, ami még megmaradt Egyiptomból. Nézzetek körbe" - mondta, de a tömeg kiáltásai belefojtották a szót. (BBC)

 

Sokak beérnék Mubarak szeptemberi távozásával

"Attól tartok a rezsim áll nyerésre a propaganda háborúban. A Tahrír tértől messzebb a legtöbb egyiptomi, akivel beszéltem, azt akarja, hogy Mubarak töltse ki a ciklusából hátralévő időt" - írja a Twitteren Simon Hannat, a Reuters tudósítója. Ha valóban így van, akkor fennáll a lehetősége annak, hogy a tüntetők elszigetelődnek, és beérhet a rezsim kivárásra játszó taktikája.

Az állami tévé szerint visszatért a stabilitás 

Az állami tévében "visszatérés a stabilitáshoz" felkonferálással mutatnak képeket, a bejátszás szerint Mahmúd Vagdi belügyminiszter körbejárta a rendőrőrsöket és méltatta a rendőrök szerepét a biztonság és rend fenntartásában. (BBC)

Bezáratnák az elsősegélysátrat a téren

Egy helyszíni szemtanú is azt írta a Guardiannek, hogy a katonák megpróbálják elijeszteni a tüntetőket a térről, a barrikádok elbontása mellett az egyik elsősegélysátrat is megpróbálják bezáratni.

Csepereg az eső a Tahrír téren

A Human Rights Watch kairói csapata ezekben a percekben tért vissza a Tahrír térről. Beszámolójuk szerint visszafogott a hangulat és kevesebb a tüntető, talán azért, mert hűvös az éjszaka és csepereg az eső. De az is lehet, hogy az elmúlt 12 nap feszültsége kezdi kifárasztani őket. A hadsereg látszólag nyomást készül gyakorolni a tüntetőkre, hogy feladják a teret. A tér bejárataihoz katonai ellenőrzőpontokat állítottak fel, és egyre szigorúbb a beléptetés, írták a Guardiannak. Elméletileg két órája kijárási tilalom van.

 

Az időt húzhatja a kormány

(Mubarak) próbált rohamrendőröket, hadsereget, a mobil- és internetszolgáltatás megvonását. A legutóbbi taktika szerint a Tahrír tériek megunják a tüntetést a téren, ahogy újra dolgozni kezdenek körülöttük Kairóban, véli Jonathan Rugman, a Channel 4 News tudósítója a Twitteren.

  

Akik már tudják, hogy nem birkák. Őket már nem lehet megosztani. Az emberek a Tahrir téren békésen együttműködnek, mindenüket megosztják egymással, segítenek egymásnak. Mindenkinek jut étel, víz, orvosi segítség…nem pénzért. Fantasztikus közösségformáló hangulat, erő. Már nem félnek.

Virágokat hoztak a tüntetőknek 

Egy csoport külföldi is csatlakozott a Tahrír téren tüntető több ezer demonstrálóhoz, akiknek virágokkal fejezték ki szolidarításukat, valamint transzparenseket is felemeltek. (al-Dzsazíra)

 

Szuezből is érkeztek a Tahrír térre

Ötszáz tüntető érkezett Szuezből a kairói Tahrír térre. A demonstrálók a pénteki "távozás napja" után vasárnapra újabb nagy tüntetést szerveznek, amelyet "mártírok napjának" neveznének. Emellett keresztények is a téren tartanák meg a vasárnapi misét. (al-Dzsazíra)

 

A hadsereg egyik vezetője távozásra szólít

A hadsereg egyik vezetője távozásra szólította fel a téren tüntetőket, akik azonban a már jól ismert "Mi nem megyünk, Mubarak megy!" skandálással válaszoltak. (al-Dzsazíra)

Tudják, hogy türelmesnek kell lenniük

Az AP helyszíni tudósítása szerint a Tahrír téri tüntetők tudják, hogy türelmesnek kell lenniük, ha el akarják érni céljukat. "A nagy francia forradalom alatt is eltartott egy ideig, amíg az emberek kiharcolták a jogaikat. Ha egész életünkben azért kell küzdenünk, hogy Mubarak távozzon, hát ezt fogjuk tenni" - nyilatkozta egy Mubarak elnöknél 61 évvel fiatalabb, 22 éves tüntető. "Minden napot, amit itt töltünk, Mubaraktól vesszük el. Lehet, hogy egy hónapig fáradoznunk kell, de utána egy életen át szabadok lehetünk" - nyilatkozta egy másik, villamosmérnök végzettségű tüntető. (BBC)

Keresztények és muzulmánok kéz a kézben

"Egyek vagyunk, egyek vagyunk" - skandálják a tüntetők a Tahrír téren. Hamarosan misét és ima lesz a téren, ahol együtt gyülekeznek a keresztények és a muzulmánok. (al-Dzsazíra)

  

 

A Pásztor(ok) ténykedése a háttérben.

Hogy hiteles legyen a Farkas-kép, feltámadjon a félelem, a Pásztornak ürügy kell (amit ő maga hoz létre) : provokációk vallási megosztásra, káosz-látszat-keltésre. Üzenet a Nyugati birkáknak a Pásztortól, hogy jobb lesz, ha őt támogatják, mint a nyájat elhagyó szakadár volt-birkákat.

Felrobbant egy gázvezeték az izraeli határnál

Az állami tévé szerint terroristák felrobbantottak egy Izraelbe vezető gázvezetéket a Sínai-félsziget északi részén a határ közelében. Helyszíni források megerősítették az al-Dzsazírának, hogy robbanás történt, el-Arish lakosai lángokat látnak a közelben. "Szabotőrök kihasználták a biztonsági helyzetet, és felrobbantottak egy gázvezetéket" - jelentették be az állami tévé tudósítói. Sérültekről nem érkeztek hírek.

Bomba robbant egy rafahi kopt templomban

Ismeretlen támadók bombát robbantottak a Gázai-övezet határán fekvő egyiptomi városban, Rafahban. A támadás idején a templom üres volt, senki sem sérült meg. A támadók elloptak egy kersztet a templomból és elmenekültek. A templom kigyulladt. (BBC, Guardian)

Álhírek, média-manipuláció a Pásztor kedvenc régi fegyverei:

A Testvériség felmondaná a békét Izraellel?

A tüntetések kezdete óta példás visszafogottsággal nyilatkozó Muzulmán Testvériség vezetője aggasztó nyilatkozatot tett. Rasad al-Bajúmi a japán NHTV-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy a Mubarak távozása után felálló ideiglenes kormánynak fel kéne mondania a békeszerződést Izraellel. Ez ellentmond a Testvériség korábbi nyilatkozatainak, amiben a békeszerződés fenntartását ígérték. (The Atlantic)

 

02.03.-án reggel Eli Lake újságíró dobta be ezt a „bomba-hírt” a Washington Times-ba, - valószínűleg innen vette át a többi média - de nem találni ebben sem az online hírforrást.

http://www.washingtontimes.com/news/2011/feb/3/muslim-brotherhood-seeks-end-to-israel-treaty/print/

A cikkben Izrael rögtön le is reagálja a feltételezett "álhírt".

Az NHTV.com alatt egy Connecticut állambeli North Haven nevű városka helyi tv. oldalával találkozhatunk:)

 

Egy olyan Pásztor-jelölt, aki nem tagja a Pásztor-klubnak, aki nem irányítható? Kimegy a tüntetők közé? Ez veszélyes alternatíva a Pásztornak. El kell hallgat(tat)ni, távolítani.

Álhírek másképp:

Baradei nem indulna elnöknek?

Az ellenzék egyik vezéralakja, Mohamed el-Baradei állítólag azt mondta egy osztrák lapnak (a Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség vezetőjeként évekig Bécsben élt), hogy nem vesz részt majd az elnökválasztáson. Szerinte neki a változáson kell dolgoznia, a jövőben is szerepet akar játszani Egyiptom életében, de egyelőre nem tartja fontosnak, hogy ki indul a választáson. A Telegraph korábban azt írta, Baradei is elindulna az elnökválasztáson, "ha az emberek is úgy akarják". (Guardian)

 

Melyik osztrák lapnak, és mikor? Így nem ellenőrizhető a hír-forrás

2011.02.06....és a történet folytatódik...

 

Zoé

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptom-forradalmak.blog.hu/api/trackback/id/tr22642579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása